11.05.2024 | 10:17
Εγγραφή στο newsletter
Paris Fashion Week Spring 2017 Ready-to-wear

 

Lanvin Spring 2017 Ready-to-wear

1lanvin

H  νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Lanvin, Bouchra Jarrar, παρουσίασε μία θηλυκή συλλογή για την Άνοιξη του 2017. Τα cropped δερμάτινα jackets, οι μονοχρωμίες, τα σιφόν 40s φορέματα, τα πικέ πουκάμισα και οι αισθησιακές διαφάνειες αποτελούσαν κάποια από τα χαρακτηριστικά της συλλογής.

 

Dries Van Noten Spring 2017 Ready-to-wear

2dries

O Dries van Noten δοκίμασε διαφορετικές τεχνικες και είδη υφασμάτων στην ανοιξιάτικη συλλογή του για το 2017. Οι αντιθέσεις αποτελούσαν σημείο αναφοράς για το σχεδιαστή όπως μπορούσε να διακρίνει κανείς από τα βικτοριανά ενδύματα, τα έντονα floral μοτίβα, τη δαντέλα, τα denim στοιχεία καθώς και τις αποχρώσεις του μαύρου και κίτρινου που χαρακτηρίζουν τα βασικά looks της συλλογής.

 

Chloe Spring 2017 Spring 2017 Ready-to-wear

3chloe

Το Λονδίνο έδωσε στην Clare Waight Keller μία νέα άποψη για τη μόδα του Παρισιού, όπως φαίνεται από την ανοιξιάτικη συλλογή της για τον οίκο Chloe. Τα πλισέ φορέματα, τα 70s floral ενδύματα, τα λευκά βαμβακερά τοπ με λεπτομέρειες από κορσέ και τα ψηλόμεσα ναυτικά παντελόνια με κουμπιά συνέθεταν κάποια από τα χαρακτηριστικά looks της συλλογής, παραπέμποντας στο παριζιάνικο ύφος που αποτελεί και την ταυτότητα του οίκου.

 

Balmain Spring 2017 Spring 2017 Ready-to-wear

4balmain

O Olivier Rousteing επέλεξε να κινηθεί διαφορετικά από τις προηγούμενες σεζόν, παρουσιάζοντας μία πιο αθλητική συλλογή για την Άνοιξη του 2017. Τα πολυτελή ζέρσεϊ υφάσματα, τα λάτεξ, τα μακριά παλτά, τα κιμονό και οι κάπες συνδυασμένες με σουέντ ζώνες συνέθεταν τα βασικά looks της συλλογής. Τις εντυπώσεις έκλεψαν τα τελευταία φορέματα τα οποία διέθεταν γεωμετρικά μοτίβα από strass ή λεπτομέρειες από ντραπέ δίχτυ.

 

Christian Dior Spring 2017 Spring 2017 Ready-to-wear

5dior

Η Maria Grazia Chiuri είναι η πρώτη γυναίκα στην καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Dior. Η σχεδιάστρια επέλεξε να μην ανατρέξει στην κληρονομιά του οίκου, ενσωματώνοντας τα βασικά γνωρίσματα του Valentino για τη νέα της συλλογή. Τα βραδινά φορέματα ήταν εμπνευσμένα από τις κάρτες ταρό, ενώ οι τούλινες φούστες ήταν διακοσμημένες με αστρολογικά σύμβολα παραπέμποντας στη δουλειά της για τον Valentino.

 

Comme des Garcons Spring 2017 Ready-to-wear

6comme

H Rei Kawakubo παρουσίασε μία εκκεντρική συλλογή εμπνευσμένη από τον κόσμο των συναισθημάτων για την Άνοιξη του 2017. Τα statement σύνολα, τα εντυπωσιακά ενδύματα σε αποχρώσεις του μαύρου και κόκκινου και οι μεσαιωνικές επιρροές αποτελούσαν τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής.

 

Balenciaga Spring 2017 Ready-to-wear

7balenciaga

H δεύτερη συλλογή του Demna Gvasalia για τον οίκο Balenciaga ήταν εμπνευσμένη από το 1958, το έτος που ο ιδρυτής του οίκου χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τη μεταξωτή οργάντζα, η οποία χαρακτήριζε τις μελλοντικές του συλλογές. Ο σχεδιαστής εξερεύνησε τις ομοιότητες μεταξύ της υψηλής ραπτικής και του φετιχισμού παρουσιάζοντας φορέματα και παλτά με βάτες, όπως αυτά της δεκαετίας του ’80, floral σύνολα, λάτεξ κάπες, καπιτονέ ενδύματα, Spandex μπότες και vintage αξεσουάρ όπως οι χαρακτηριστικές καρφίτσες του Cristobal Balenciaga.

 

Valentino Spring 2017 Ready-to-wear

8valentino

O Pierpaolo Piccioli εμπνεύστηκε από το Μεσαίωνα και την εποχή της Αναγέννησης για την ανοιξιάτικη συλλογή του για το 2017. H ελευθερία αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό της συλλογής, όπως διακρίνεται μέσα από τα λευκά πουκάμισα με ανοίγματα στο πίσω μέρος, τα ενδύματα που παρέπεμπαν σε πίνακες του 14ου αιώνα και τα αξεσουάρ όπως τα μεταλλικά σκουλαρίκια και τα εντυπωσιακά κολιέ.

 

Givenchy Spring 2017 Ready-to-wear

9givenchy

O Ricardo Tisci άντλησε έμπνευση από τη Μητέρα Γη, την Αρχαία Αίγυπτο και το κίνημα της art deco για την ανοιξιάτικη συλλογή του για το 2017. Τα αιγυπτιακά prints, οι γήινες αποχρώσεις, τα ψυχεδελικά φορέματα και τα διακοσμητικά κρυστάλλινα λουλούδια αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής.

 

Stella McCartney Spring 2017 Ready-to-wear

10stella

H ανοιξιάτικη συλλογή της Stella McCartney για το 2017 θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως μία “ωδή στη θηλυκότητα”. Μία girly διάθεση αναδύονταν από τα ριγέ φορέματα-πουκάμισα, τα υφάσματα που παρέπεμπαν σε δέρμα και τα σανδάλια τα οποία πλαισίωναν τα looks της συλλογής.

 

Chanel Spring 2017 Ready-to-wear

11chanel

Η εξέλιξη της τεχνολογίας ενέπνευσε τον Karl Lagerfeld για την ανοιξιάτικη συλλογή του για το 2017. Τα κλασικά tweed κοστούμια συνδυάστηκαν με αξεσουάρ που παρέπεμπαν σε καλώδια, ενώ τα μοντέλα φορούσαν μάσκες εξωγήινων και φουτουριστικές μπότες.

 

Louis Vuitton Spring 2017 Ready-to-wear

12lv

Ο Nicolas Ghesquiere εξερεύνησε την “άγρια πλευρά” για την ανοιξιάτικη συλλογή του οίκου Louis Vuitton για το 2017. Τα 80s στοιχεία, τα εξωτικά prints, οι αποκαλυπτικές διαφάνειες, η δαντέλα και τα ασπρόμαυρα μοτίβα αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής.

 

Πηγή: businessoffashion.com

Από τον Γιώργο Αναγνώστου