15.07.2024 | 13:30
Εγγραφή στο newsletter

ELENA MAKRI

 

Η Έλενα Μακρή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε design και Μόδα.

Στη δεκαετία του ’80 εργάστηκε ως σχεδιάστρια πλάι σε Έλληνες δημιουργούς μόδας, ενώ αργότερα ως επιμελήτρια μόδας στα περιοδικά Πάνθεον και Marie Claire και ως ενδυματολόγος στην τηλεόραση και στο χώρο της διαφήμισης.

Το 1993 ανέλαβε υπεύθυνη μόδας των Εκδόσεων Λυμπέρη και, δύο χρόνια αργότερα, διευθύντρια του περιοδικού ΕΓΩ. Ήταν δική της ιδέα η δημιουργία του μηνιαίου περιοδικού LIFE & STYLE, το 2000, του οποίου υπήρξε εκδότρια. Το 2010 επανεξέδωσε το ΕΓΩ Weekly. Θέσπισε τα βραβεία «Γυναίκες της Χρονιάς» μέσω των οποίων τιμήθηκαν για το έργο τους γυναίκες που έχουν διαπρέψει στα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό και την πολιτική.

Υπήρξε Editor-in-Chief της ελληνικής VOGUE για 9 χρόνια και εκδότρια της ελληνικής έκδοσης του HELLO! και εκδότρια από το 2017 στο ελληνικό Elle

Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο – ημερολόγιο οκτώ χρόνων από τα χρονογραφήματά της στο LIFE & STYLE, με τίτλο “Κάθε μήνα, ίδια μέρα” (Εκδόσεις Φερενίκη) το οποίο έκανε τρεις επανεκδόσεις. Το μυθιστόρημα “Μια ζωή πολλές φορές” είναι το πρώτο της και βρίσκεται ήδη στην πέμπτη του έκδοση.

 

Το 2017 λάνσαρε το “Elena’s Diary”, ενός μοναδικού λογαριασμού στο instagram ,website και blog – το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα – αφιερωμένου στην καλή ζωή, την υψηλή μόδα, την Τέχνη, τα αντικείμενα πόθου, τους special προορισμούς, αλλά κυρίως  σε ξεχωριστές προσωπικότητες και θρυλικές ιστορίες από τις πολυτάραχες ζωές τους .
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.
Είναι επίσης ενεργό μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.
Από το 2016 είναι η σχεδιάστρια της σειράς ρούχων resort Elena Makri Mykonos με έντονες επιρροές από την Ελλάδα που βρίσκονται σε διαφορά σημεία πώλησης στην Ελλάδα αλλά και εξάγονται στο εξωτερικό σε resort boutiques και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο .

Photo:Harris Christopoulos