11.05.2024 | 20:48
Εγγραφή στο newsletter
Milan Fashion Week Spring 2017 Ready-to-wear

 

Gucci Spring 2017 Ready-to-wear

1gucci

H φαντασμαγορική συλλογή του Alessandro Michele για την Άνοιξη του 2017 βασίστηκε στην αίγλη του Hollywood και στον αισθησιασμό, όπως αποκάλυπτε και το σκηνικό του show. Εντυπωσιακές βραδινές τουαλέτες, ανδρόγυνα σατέν κοστούμια με κεντημένες πέρλες, tweed υφάσματα και ενδύματα με διακοσμητικά μοτίβα, κυρίως ζώων, συνέθεταν τα πιο χαρακτηριστικά looks που παρουσιάστηκαν. Φυσικά από τα σχέδια του Michele δε θα μπορούσαν να λείπουν οι χαρακτηριστρικές ρίγες του οίκου και τα prints φιδιών στα αξεσουάρ και τα ρούχα της συλλογής.

 

Roberto Cavalli Spring 2017 Ready-to-wear

2cavalli

Μία rock gypsy διάθεση αναδύεται από τα ρούχα της συλλογής του Peter Dundas για την Άνοιξη του 2017 ανακηρύσσοντας το σχεδιαστή ως γνήσιο συνεχιστή της παράδοσης του Cavalli. O Dundas επηρεάστηκε από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, σχεδιάζοντας φορέματα με διαφάνειες και Amerindian μοτίβα, πολύ μακριές φούστες και κάπες με μοτίβο αετού σχηματισμένο από πολυτελείς κρυστάλλους. Τα βασικά looks της συλλογής πλαισίωσαν επίσης βελούδινα παντελόνια, παλτά με λεπτομέρειες από γούνα, edgy chokers και φανταχτερές ζώνες.

 

Fendi Spring 2017 Ready-to-wear

3fendi

Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του οίκου Silvia Venturini και Karl Lagerfeld παρουσίασαν μία φρέσκια και πιο νεανική εκδοχή της γυναίκας Fendi για την Άνοιξη του 2017. Οι oversized γραμμές, οι αισθησιακές διαφάνειες, οι lingerie λεπτομέρειες και τα prints από ρίγες αποτελούν κάποια από τα χαρακτηριστικά της πρότασης των σχεδιαστών για αυτή τη σεζόν. Tα looks πλαισίωναν εντυπωσιακές μπότες σε έντονες αποχρώσεις, καθώς και πολύχρωμα αξεσουάρ όπως τσάντες και γούνινα charms.

 

Prada Spring 2017 Ready-to-wear

4prada

Η Miuccia Prada επανέφερε στοιχεία του παρελθόντος προσαρμοσμένα στη σύγχρονη εποχή, αντλώντας έμπνευση από το έργο του βραβευμένου με Oscar σκηνοθέτη David O. Russell. Τα graphic prints και οι 90s γραμμές αποτελούσαν δύο από τα σημεία αναφοράς της σχεδιάστριας όπως ήταν διακριτό στα καμηλό τοπ, τις μαύρες φούστες και τα clutch, τα οποία παρέπεμπαν σε μία σύγχρονη businesswoman. Τα πέδιλα τα οποία πλαισίωναν τα looks της συλλογής αποτελούσαν ένα από τα μοντέρνα στοιχεία που ενσωμάτωσε η Prada για αυτή τη σεζόν.

 

Versace Spring 2017 Ready-to-wear


5versace

“Το αθλητικό ντύσιμο είναι το μέλλον της μόδας” δήλωσε η Donatella Versace λίγο πριν από το show της για την Άνοιξη του 2017 αποκαλύπτοντας το βασικό θέμα της συλλογής της. Τα parka jackets από νάιλον, τα backpacks με σχοινιά, τα καρό μοτίβα σκακιέρας και η χρωματική παλέτα του μοβ, πράσινου και μπλε αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά της συλλογής. Η Versace επικεντρώθηκε στην casual ενδυμασία χωρίς να υπάρχουν πολλά βραδινά looks όπως συνήθιζε στο παρελθόν και έκλεισε το show με ένα σύνολο το οποίο αποτελούνταν από ένα δικτυωτό parka από νάιλον σε navy αποχρώσεις και ένα φόρεμα το οποίο αναδείκνυε το σωματότυπο της Gigi Hadid.

 

Dolce & Gabbana Spring 2017 Ready-to-wear


6dg

Οι Domenico Dolce και Stefano Gabbana εμπνεύστηκαν από τις τροπικές περιοχές της Ιταλίας ονομάζοντας τη συλλογή τους για την Άνοιξη του 2017 ως “Tropico Italiano”. Τα μπαρόκ στοιχεία, ο πλουραλισμός σε συνδυασμό με τον αισθησιασμό και την αίσθηση πολυτέλειας ήταν εύκολα διακριτός στα jackets με υπερβολική διακόσμηση, στα lingerie ενδύματα, στα τζιν και στα φορέματα με πούλιες στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

 

DSquared2 Spring 2017 Ready-to-wear

7dsquared2


Η δεκαετία του ’90, το denim στοιχείο και τα animal prints αποτελούν τα χαρακτηριστικά στα οποία αποφάσισε να βασιστεί το σχεδιαστικό δίδυμο DSquared2 για την Άνοιξη του 2017. Η συλλογή βασίστηκε κυρίως σε ένα look: Μία oversize μπλούζα διακοσμημένη σε ύφος μπαρόκ συνδυασμένη με φαρδιά τζιν παντελόνια, πράγμα που αποκαλύπτει ότι οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από το πρώτο εξώφυλλο της Anna Wintour για το περιοδικό ”Vogue” το 1989.

 

Πηγή: businessoffashion.com

Από τον Γιώργο Αναγνώστου