18.05.2024 | 21:18
Εγγραφή στο newsletter
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Ο μεγάλος θυμός με τον Αλέξη Μινωτή

O Αλέξανδρος Αντωνόπουλος έχει μιλήσει πολλές φορές για την ιδιαίτερη σχέση που είχε με την γιαγιά του, Κατίνα Παξινού: «Η Κατίνα Παξινού ήταν φιλελεύθερη και επαναστάτρια και η μόνη που μου έδωσε την ευλογία της όταν είπα ότι θα γίνω ηθοποιός», έχει αφηγηθεί ο πρωταγωνιστής. «Μου έκανε όλα τα χατίρια, μπάλωνε τις αταξίες που έκανα. Εγώ κάπνιζα και το ήξερε μόνο αυτή. Με έπαιρνε μαζί της στα ταξίδια. Εγώ την έβλεπα σαν γιαγιά μου. Την Παξινού περισσότερο την ένοιαζε αν σου αρέσει το παστίτσιο της πάρα οι ερμηνείες της, ήταν σπουδαία μαγείρισσα. Ήταν αθυρόστομη και είχε ένα συνδυασμό μεγάλης αρχοντιάς και μεγάλης λαϊκότητας.»

 

Δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τη σχέση του με τον σύντροφο ζωής της Παξινού, τον Αλέξη Μινωτή. «Όσο ζούσε η γιαγιά μου προσπαθούσε να μπαλώσει τις διάφορες μας με τον Μινωτή, γιατί είχαμε πάντα μια κόντρα, παρόλο που ήταν και νονός μου. Ο Μινωτής, ως καλλιτεχνικός διευθυντής, με έδιωξε από το Εθνικό Θέατρο, γιατί ανακατεύτηκα με τα συνδικαλιστικά. Πιαστήκαμε στα χεριά με τον παππού μου στο Ηρώδειο και γίναμε πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες. Του έκανα μήνυση και φυσικά έχασα», έχει εξομολογηθεί ο ηθοποιός.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε για την δύσκολη σχέση του με τον Αλέξη Μινωτή και στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η ζωή είναι στιγμές» με τον Ανδρέα Ροδίτη. Δείτε το απόσπασμα: