15.05.2024 | 00:11
Εγγραφή στο newsletter
“Τα αγαπημένα μου στην Αθήνα”, από την Έλενα Μακρή, για το site Οggusto της Τουρκίας

21919187 10212192972998609 1486046538 n

 

 

Η Ελλάδα και η Αθήνα αποτελούν έναν από τους τοπ προορισμούς για τους κατοίκους της γειτονικής χώρας. Το site Οggusto ζήτησε από την Έλενα Μακρή να διαλέξει τα αγαπημένα της spots στην πόλη – και όχι μόνο. Σας τα παρουσιάζουμε.

 

 

21698032 10212179195494180 1234521619 n

 

 

Διαμονή: Βιώστε τη διαχρονική γοητεία και το γοητευτικό τρόπο ζωής της Αθήνας διαμένοντας στο ξενοδοχείο Mεγάλη Βρετανία. Από την ίδρυσή του, το 1878, μέχρι σήμερα, η πολυτέλεια και η ομορφιά του ιστορικού ξενοδοχείου παραμένουν αμετάβλητες.

 

acropolis museum Atina Insider

 

 
Απολαύστε ένα δείπνο στον ουρανό, σε μια πλατφόρμα ύψους 50 μέτρων με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Απαραίτητη εμπειρία, μια περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης και η απόλαυση να δει κανείς τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία στον κόσμο από κοντά. Μια άλλη κορυφαία εμπειρία είναι οι συναυλίες στο Ηρώδειο υπό το φως της πανσελήνου.

 

 

 

bungee jumping Atina Insider 

 
Έκπληξη: Οι λάτρεις των extreme sports αξίζει να δοκιμάσουν το bunjee jumping στον Ισθμό της Κορίνθου.

 

 

ithaki Atina Insider 1

 

 

 
Φαγητό: Για να απολαύσετε παραδοσιακά ελληνικά ψαρικά επισκεφθείτε το ”Δουράμπεη” στο Φάληρο και τον ”Παπαδάκη” στο Κολωνάκι ή την πολυτελή “Ιθάκη” στη Βουλιαγμένη, με την καταπληκτική θέα.

 

 

by the glass Atina Insider 1

 

 

Ποτό: Για τους λάτρεις του κρασιού: By the glass. Σε ένα ιστορικό κτίριο του 1925 στο κέντρο της πόλης, προσφέρει μια πλούσια επιλογή από κρασιά από όλο τον κόσμο.

Απολαύστε το ούζο που σερβίρεται με παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες στΙς “Σαρδέλες” στο Γκάζι.

 

 

 

 

Stavros Niarchos Foundation Atina Insider

 

 

d7afa9d5c73ae057d68c4d47f6a301be

 

 
Επισκεφθείτε: Το Ελληνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Μπενάκη αλλά και το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το καλοκαίρι απαραίτητη η επίσκεψη στο Island Club & Restaurant στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

 

 

poseidon tapınagı sunset Atina Insider

 
Απολαύστε το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

 

 

 

 

noel bar Atina Insider

 

Must see: το ωραιότερο μπαρ στην Αθήνα, το ”Noel”.

 

zolotas Atina Insider

 
Αγοράστε  μπαχαρικά και μοναδικά μεσογειακά βότανα στο ”Bahar” στην οδό Ευριπίδου. Τα ελληνικά κοσμήματα των οίκων Zolotas και Lalaounis είναι πάντα μια επένδυση για όλη σας τη ζωή.

 

 

Elena Makri Atina Insider

 

 

Ανακαλύψτε και αγοράστε σπάνιες αντίκες και πολύτιμα αντικείμενα στο MARTINOS Fine Arts & Antiques. Όσο για Μόδα με Ελληνική Έμπνευση, προτείνω το brand Ζeus & Dione και φυσικά τα δικά μου ELENA MAKRI MYKONOS.

Απολαύστε ένα παραδοσιακό ελληνικό σουβλάκι στον ”Μπαϊρακτάρη”, στο Μοναστηράκι. Τσίπουρο και ούζο στο ”Jimmy’s Fish & The Sushi Tavern” . Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ένα σφηνάκι μαστίχα μετά το δείπνο.

 

Δείτε το θέμα όπως δημοσιεύθηκε στο site https://www.oggusto.com/blog/detay/820/atina-nin-en-iyileri.html