16.06.2024 | 17:59
Εγγραφή στο newsletter
Elena Makri

elena-makri-photo-borderselena-makri-photo-3-borders

Η Έλενα Μακρή γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε design και Μόδα.

Είναι εκδότρια της ελληνικής έκδοσης του HELLO! από το 2005, ενώ υπήρξε Editor-in-Chief της ελληνικής VOGUE για 9 χρόνια. Βρίσκεται στο χώρο της μόδας τα τελευταία 25 χρόνια. Στη δεκαετία του ’80 εργάστηκε ως σχεδιάστρια πλάι σε Έλληνες δημιουργούς μόδας, ενώ αργότερα ως επιμελήτρια μόδας στα περιοδικά Πάνθεον και Marie Claire και ως ενδυματολόγος στην τηλεόραση και στο χώρο της διαφήμισης.

Το 1993 ανέλαβε υπεύθυνη μόδας των Εκδόσεων Λυμπέρη και, δύο χρόνια αργότερα, διευθύντρια του περιοδικού ΕΓΩ. Ήταν δική της ιδέα η δημιουργία του μηνιαίου περιοδικού LIFE & STYLE, το 2000, του οποίου υπήρξε εκδότρια. Το 2010 επανεξέδωσε το ΕΓΩ Weekly. Θέσπισε τα βραβεία «Γυναίκες της Χρονιάς» μέσω των οποίων τιμήθηκαν για το έργο τους γυναίκες που έχουν διαπρέψει στα γράμματα, τις τέχνες, τις επιστήμες, τον αθλητισμό και την πολιτική. Είναι επίσης ενεργό μέλος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ. Το 2008 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο – ημερολόγιο οκτώ χρόνων από τα χρονογραφήματά της στο LIFE & STYLE, με τίτλο “Κάθε μήνα, ίδια μέρα” (Εκδόσεις Φερενίκη) το οποίο έκανε τρεις επανεκδόσεις. Το μυθιστόρημα “Μια ζωή πολλές φορές” είναι το πρώτο της και βρίσκεται ήδη στην πέμπτη του έκδοση.

Η Έλενα Μακρή είναι εκδότρια του εβδομαδιαίου περιοδικού HELLO! στην Ελλάδα καθώς και των ειδικών εκδόσεών του, HELLO! FASHION και HELLO! TRAVEL. Πριν από ένα χρόνο λάνσαρε το “Elena’s Diary”, ενός μοναδικού website και blog – το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα – αφιερωμένου στην καλή ζωή, την υψηλή μόδα, την Τέχνη, τα αντικείμενα πόθου, τους special προορισμούς, αλλά και σε ξεχωριστές προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο.
Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Τα τελευταία της project είναι η δημιουργία και ο σχεδιασμός της σειράς ρούχων Elena Makri Mykonos με έντονες επιρροές από την Ελλλάδα αλλά και το λανσάρισμα της συλλογής κοσμημάτων ASHK. Πρόκειται για μία oriental συλλογή από ημιπολύτιμους λίθους.

 

{loadposition editorial}