21.06.2024 | 02:11
Εγγραφή στο newsletter
To ταξίδι του Nautilus

H Hermès παρουσιάζει τον Nautilus, έναν κονδυλοφόρο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Αυστραλό designer, Μarc Newson, και παίρνει αμέσως τη θέση του σε μια νέα παλέτα εργαλέιων γραφής. Ο Nautilus διηγείται την ιστορία μιας συνάντησης διανοιών, μιας φιλίας και μιας συνεργασίας, που αποκαλύπτεται μέσα από το διάλογο ανάμεσα στον Pierre-Alexis Dumas, artistic director του οίκου Hermès, και τον Marc Newson.

hermes2.jpg

Nibs: fine, fine-medium and stub
Inks: H red and black
 

P.-A. D. Στον οίκο Hermès δίνουμε ονόματα στα αντικείμενα, είναι παράδοση. Βαφτίσαμε αυτόν τον κονδυλοφόρο Nautilus, κάνοντας μια αναφορά στον Ιούλιο Βερν, που πυροδότησε τα όνειρα των αναγνωστών για γενιές. Ξέρεις, ο θείος μου ήταν πρόεδρος της Λέσχης Φίλων του Ιουλίου Βερν επί 40 χρόνια. Επίσης, μου άρεσε η ιδέα του φανταστικού κόσμου του Βερν, γιατί έχει αποτελέσει έμπνευση για πολλούς designers…

M. N. Ξεκινώντας με μένα!

dimitriybatchenko, illustrator
Nibs: fine and fine-medium
Inks: blood orange, H red,
ebony, carbon blue and black

 P.-A. D. Τι σου αρέσει στα βιβλία του; 

M. N. Πάντα με ενέπνεε η επιστημονική φαντασία. Ο κονδυλοφόρος αυτός φέρει το όνομά του καλά. Είναι μια αναφορά στο υποβρύχιο του Κάπτεν Νέμο, στο βιβλίο «20.000 λεύγες υπό τη θάλασσα», αλλά και στο οστρακόδερμο με το ίδιο όνομα. Οι απλές, καθαρές γραμμές του του χαρίζουν μυστήριο, τίποτα πάνω του δεν θυμίζει κονδυλοφόρο. Δεν έχει καπάκι, δακτύλιο ή κλιπ. 

Nib: broad
Ink: black

 

P.-A. D. Αυτός ο κονδυλοφόρος σηματοδοτεί τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας αντικειμένων του οίκου Hermès. Μια νέα φατρία στην οποία ο Nautilus είναι διαθέσιμος και σε μορφή στυλό διαρκείας και συμπληρώνεται από μια σειρά από σημειωματάρια, χαρτική ύλη φακέλους, αλλά και δερμάτινα αξεσουάρ για τη μεταφορά αυτών των αντικειμένων. 

hermes5.jpg

Nautilus the Hermès pen designed, by Marc Newson.

hermes9.jpg

Writing Pad and Envelopes from the Writing Project Collection.

hermes7.jpg

Silk Postcards from the Writing Project Collection.

M. N. Μια οικογένεια αντικειμένων, που δημιουργεί ένα τοπίο… 
P.-A. D. … και σου επιτρέπει να αποτυπώσεις τα συναισθήματα, τις εντυπώσεις και τις ιδέες τη στιγμή που έρχονται… 

 

Ο Nautilus είναι έτοιμος να ξεκινήσει το ταξίδι του. Πριν από αυτό, όμως, ο οίκος Hermès ζήτησε από φίλους καλλιτέχνες να τον χρησιμοποιήσουν. Οι επόμενες εικόνες επιδεικνύουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις πολλές κατευθύνσεις και χρήσεις που έχει ο κονδυλοφόρος και τις καινοτομίες για τις οποίες λειτουργεί ως διάμεσος. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του οίκου Hermès

Photography Maud Rémy -Lonvis, Design and production Hermès,
Printed in Italy by Nava
An Éditions Hermès® publication
© Hermès, Paris 2014