16.06.2024 | 19:26
Εγγραφή στο newsletter
Elsa Schiaparelli’s private album

Ένα βιβλίο-λεύκωμα με αδημοσίευτες φωτογραφίες από προσωπικές και οικογενειακές στιγμές της Elsa Schiaparelli κυκλοφόρησε η εγγονή της, Marisa Schiaparelli, στις αρχές Νοεμβρίου. Η Elsa Schiaparelli, η δυναμική γυναίκα που κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με την υψηλή ραπτική, είχε τη φήμη της αινιγματικής και πνευματώδους περσόνας, για την οποία, παρότι είχε φωτογραφηθεί από τους μεγαλύτερους φωτογράφους της εποχής και για τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, δύσκολα κάποιος είχε καταφέρει να δει τον πιο ευαίσθητο και ανέμελο εαυτό της.

schiap1.jpg

 schiap-2.jpg

 

Το λεύκωμα παρουσιάζει την πιο ευαίσθητη, ήρεμη, χαμογελαστή και ξέγνοιαστη πλευρά της σχεδιάστριας -θρύλος σε στιγμές από διακοπές, μέσα στο σπίτι της, συντροφιά με αγαπημένους της ανθρώπους αλλά και λήψεις από όταν ήταν μωρό, στο σπίτι της στη Ρώμη. Η εγγονή της, Marisa Schiaparelli, βρήκε το υλικό μέσα σε κουτιά και πλαστικές σακούλες και το 2012, στο Παρίσι, αποφάσισε να το πουλήσει στα Christie’s, έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία που είδε να έχει η δημοπρασία της ELizabeth Taylor το 2011.

 

Το λεύκωμα με το όνομα Elsa Schiaparelli’s Private Album κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου και είναι ένα από τα καλύτερα αντικείμενα πόθου για τις λάτρεις της μόδας.