05.03.2024 | 05:08
Εγγραφή στο newsletter
Συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με την κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη

 PHOTO 2 - Αντίγραφο

 

Ιδιαίτερη συνάντηση είχε το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2015, στο Βατικανό, ο Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Φραγκίσκος, με την Πρέσβυ Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η συνάντησή τους έγινε σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, αμέσως μετά τη Γενική Ακρόαση που έγινε μπροστά από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου ο Πάπας ευλόγησε πιστούς που κατέφθασαν στο Βατικανό από ολόκληρο τον κόσμο και η οποία ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια, στο ρόλο των μεγαλυτέρων στη ζωή των παιδιών και στην προσπάθεια της Εκκλησίας να ενθαρρύνει το δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στις γενεές.

Ο Πάπας τίμησε ιδιαίτερα την κυρία Βαρδινογιάννη, την οποία κάλεσε να παρακολουθήσει την τελετή στο χώρο των επισήμων, στην πιο τιμητική θέση, δεξιά του (φωτό ν.5). Παρόντες επίσης στο χώρο των επισήμων ήταν καρδινάλιοι από όλον τον κόσμο, οι οποίοι τοποθετήθηκαν αριστερά του Πάπα.

Το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε πολλές γλώσσες, όπως ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, πολωνικά, αραβικά, ισπανικά, πορτογαλικά, κ.λπ., ενώ ο Πάπας μίλησε στα λατινικά και τα ιταλικά.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, στη συνάντησή τους, μίλησε στον Πάπα στα ελληνικά, με μετάφραση στα ιταλικά. Έχοντας τα παιδιά στο επίκεντρο του ανθρωπιστικού του έργου και γνωρίζοντας το πολύχρονο έργο της για αυτά, ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη, η οποία με τη σειρά της τον ευχαρίστησε για την τιμή που της έκανε να την προσκαλέσει και να βρεθεί κοντά του αυτή τη συμβολική ημέρα.

Ανάμεσα σε άλλα, η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε τον Πάπα για την πρόοδο του «Προγράμματος Αδελφοποιήσεων» για τη δημιουργία παγκόσμιου δικτύου ανάμεσα στα μεγαλύτερα νοσοκομεία σε όλον τον κόσμο, ώστε κανένα παιδί να μη χρειάζεται να ταξιδεύει σε άλλη χώρα προκειμένου να σωθεί, αλλά να μένει κοντά στο σπίτι και την οικογένειά του. Τον παρακάλεσε, μάλιστα, για τη στήριξη της Καθολικής Εκκλησίας μέσα από την επαφή με πανεπιστημιακά νοσοκομεία του καθολικού κόσμου, που μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Ο Πάπας τη διαβεβαίωσε για τη στήριξή του, την ενθάρρυνε να συνεχίσει με την ίδια δύναμη και αφοσίωση το έργο της και της έδωσε την ευλογία του.

 

PHOTO 3 - Αντίγραφο

 

PHOTO 4 - Αντίγραφο 

 

PHOTO 8 - Αντίγραφο

 

Στιγμιότυπα από τη συνάντηση της κυρίας Βαρδινογιάννη με τον Πάπα Φραγκίσκο.

 

 

eba80fbb9d5f807d3c52710565693088 - Αντίγραφο

 

Φωτογραφικό στιγμιότυπο από την Τελετή Γενικής Ακρόασης. Η κυρία Βαρδινογιάννη, προσκεκλημένη του Πάπα Φραγκίσκου, την παρακολουθεί από την πιο τιμητική θέση στο χώρο των επισήμων, δεξιά του.

 

PHOTO 6 - Αντίγραφο

 

Γενική άποψη της εκδήλωσης.

 

PHOTO 7 - Αντίγραφο

 

Η κυρία Βαρδινογιάννη ξεναγείται στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου από τον Monsignor Giuseppe Laterza.

 

PHOTO 9 - Αντίγραφο

 

H κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία  Εnrica Martinelli – Glinos, καθηγήτρια Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της  Φεράρα.